Zoek
Sluit dit zoekvak.

Troost in Beelden: Afscheidsfotografie bij het overlijden van je kindje.

Troost in Beelden: Afscheidsfotografie bij het overlijden van je kindje.

Hoe afscheidsfotografie kan helpen bij het overlijden van een kind

Afscheid nemen van een geliefde is een van de meest pijnlijke ervaringen in het leven, en wanneer het gaat om het verlies van een kindje, worden woorden vaak ontoereikend. In deze moeilijke momenten kan afscheidsfotografie een bron van troost en heling bieden, waarbij elk beeld een dierbare herinnering vastlegt die voor altijd gekoesterd kan worden.

Een Intieme Reis door Verdriet

Afscheidsfotografie is meer dan alleen het vastleggen van beelden; het is een intieme reis door het verdriet, het vastleggen van de liefde en het leven dat met het kindje werd gedeeld. Elk beeld vertelt een verhaal, een verhaal van liefde, afscheid en de kostbare momenten die een leven lang worden herinnerd. Samen gaan we bijvoorbeeld naar plekken waar jullie graag samen kwamen en die voor jullie belangrijk zijn. 

De Kracht van Empathie in Beelden

Als afscheidsfotograaf begrijp ik de behoefte aan gevoeligheid en respect in deze kwetsbare periode. Door de kracht van empathie vast te leggen in beelden, wordt afscheidsfotografie een manier om het verdriet te verzachten en de schoonheid van de herinneringen te benadrukken.

Heldere Afspraken voor een Onvergetelijke Fotoshoot

Bij deze emotionele reis staan heldere afspraken centraal. Ik heb ruim 13 jaar ervaring en begrijp het belang van transparantie en respect voor de wensen van jullie als gezin. Stap voor stap begeleidt ik de fotoshoot, zodat elk moment op een ongedwongen, spontane en frisse manier wordt vastgelegd.

Troost in Gemeenschap

Afscheidsfotografie creëert niet alleen troost voor jullie als gezin maar ook voor de gemeenschap eromheen. Door het delen van deze beelden kunnen anderen deelgenoot worden van het verdriet en de liefde die deze momenten omringt, waardoor een gevoel van verbondenheid ontstaat.

In dit artikel heb je slechts een glimp opgevangen van de kracht van afscheidsfotografie bij het overlijden van een kindje. Elk beeld is een stille getuige van liefde, een troostende herinnering die het verdriet hopelijk iets draaglijker maakt. Het vastleggen van deze momenten, met de juiste professional aan je zijde, kan een zachte troost bieden in een tijd van diep verdriet.

Liefs,

Anouk

Anouk fotograaf 1 1 scaled 1

Afscheidsfotografie baby | Rouwfotografie bij kinderoverlijden | Fotograaf bij stille geboorte

Je hebt iets in mijn werk gezien dat je aanspreekt...

Vul snel het onderstaande formulier in en ik beantwoorde met liefde al jullie vragen en denk graag vrijblijvend mee over hoe afscheidsfotografie het beste in te passen is.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Meer
Afscheidsverhalen.

5/5

“Lieve Anouk, Wat heb je ons toch prachtige foto’s nagelaten! Dank, dank, dank! Jasper”

Natuurbegrafenis, Afscheidsfotograaf, Uitvaart in de natuur, I Shoot Memories

Veelgestelde
vragen.

Wat is je stijl?

Mijn stijl van fotografie is creatief, fris en spontaan op een documentaire wijze. Ik wil het afscheid vastleggen zoals het echt was. Het verhaal van de overledene, jullie ware karakters, de mensen die jullie steunden in deze moeilijke periode en de manier waarop de dag van het afscheid zich ontvouwde. Ik wil het liefst zo onzichtbaar mogelijk zijn tijdens het afscheid. 

Wat krijgen we als we jou boeken?

Allereerst iemand die fotografen tijdens een afscheid al heel vaak heeft gedaan en op een sensitieve manier met jullie samen de reis van het afscheid aflegt. Ik leg vast wat jullie ervaren. Zaken die je meekrijgt maar ook vooral zaken die jullie niet direct meekrijgen door de roes waar je toch een beetje in zit.  

Voor het afscheid kunnen we meerdere (online) contact momenten waarin ik graag meedenk en advies kan geven. Bekijk meer bij mijn werkwijze. Op de dag een fotograaf die niet regisseert en ingrijpt maar gewoon lekker onzichtbaar aanwezig is en de momenten vastlegt zoals ze echt zijn. 

Na het afscheid natuurlijk  foto's, met zorg nabewerkt en in super hoge resolutie. Zodra alle foto's zijn nabewerkt, krijgen je toegang tot 'n eigen beveiligde online gallery waar jullie en eventueel familie de  foto's kunnen bekijken en downloaden. Dit op het moment dat jullie eraan toe zijn. 

Hoe kunnen we je boeken?

Vul je gegevens in op het contactformulier en ik neem snel contact met je op. Je kan ook vrijblijvend online een 15 minuten gesprek inplannen om even te overleggen of te kijken of afscheidsfotografie wat voor jullie is.

Werk je als afscheidsfotograaf door heel Nederland?

Ik ben woonachtig in het Westland en ben dus goed bekend met de begraafplaatsen in deze regio. Niet alleen in het Westland maar zeker ook met begraafplaatsen en crematoria in Den Haag, Delft & Rotterdam. Uitvaartfotografie bied ik aan in heel Nederland. Vanaf >20 km vanaf het Westland reken ik wel een kilometervergoeding van €0,40 per kilometer.

Hoeveel foto's ontvangen we?

Laten we beginnen met wat je niet krijgt: een paar honderd "zo-zo-middelmatige" foto's. Kwaliteit is voor mij key. Minder is meer. Gemiddeld ontvangen je tussen de 50-200 afbeeldingen, afhankelijk van de aard van het afscheid.

Hoelang duurt het voordat we de foto's krijgen?

Na de uitvaart of crematie ga ik direct aan de slag met de selectie en nabewerking van de foto’s. Zodra dit gereed is, richt ik een private gallery (met wachtwoord) in waar jullie een slideshow en alle nabewerkte foto’s kunnen vinden. Deze kan je vervolgens zelf in hoge resolutie downloaden maar je kan ook direct afdrukken bestellen. De Gallery komt binnen 3 weken gereed vanaf de uitvaart/crematie. Het door mij ontworpen foto-album duurt ca.6 weken en is mede afhankelijk van de drukte bij de drukker. Heb je een spoedverzoek, geen probleem mail mij en we komen er vast samen uit. Lees hier meer over mijn werkwijze.

Staat je vraag hier niet tussen?

Neem dan een kijkje op de pagina met alle veelgestelde vragen of stuur mij een berichtje.

Afscheidsfotograaf Anouk van I Shoot Memories Afscheidsfotografie