Zoek
Sluit dit zoekvak.

informatie over Uitvaart-fotografie.

Een uitvaart is een helingsritueel wat vaak maar een paar uur duurt. Hierna gaat iedereen weer verder en pakt het leven weer op.  Voor jou/jullie als nabestaande ligt dat natuurlijk anders. Het is het begin van een nieuwe fase. Gemakkelijk is dat niet. Op deze pagina lees je meer informatie over uitvaartfotografie. Een fotoreportage van de uitvaart kan, naast de mooie woorden die gesproken zijn, je helpen bij de start van deze nieuw fase. Je ontvangt altijd een door mij persoonlijk ontworpen album die je, wanneer jij er klaar voor bent, kan pakken om even te pauzeren en herinneringen op te halen. Ook is het fijn voor de mensen die niet bij de uitvaart aanwezig konden zijn om wel de mogelijkheid te hebben afscheid te nemen door de privé gallery of het album.

Wil je nog meer weten of dit ook wat voor jullie is? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in via Google Meet of de telefoon. Ook kan je het contactformulier invullen onderaan deze pagina. 

Anouk fotograaf 1 1 scaled 1

2024

399
 • De laatste eer waardig, discreet en professioneel vastgelegd. Dit alles ontworpen in 'n mooi fotoalbum en alle nabewerkte beelden in je private gallery te downloaden in hoge resolutie.
 • Onbeperkt online overleg voorafgaand aan het afscheid
 • Reportage van de uitvaart
 • Alle nabewerkte digitale beelden in hoge resolutie
 • Door mij ontworpen luxe fotoalbum met enkele highlights
 • Professionele nabewerking van de beelden
 • Online beveiligde Gallery met alle foto's
 • 3 jaar backup van alle nabewerkte high-res JPEGS
 • Reiskosten binnen Nederland*
 • Meer uren fotografie
 • Upgrade naar een volledig
  ontworpen Foto-Album
Vanaf

Veelgestelde vragen

Ik ben woonachtig in het Westland en ben dus goed bekend met de begraafplaatsen in deze regio. Niet alleen in het Westland maar zeker ook met begraafplaatsen en crematoria in Den Haag, Delft & Rotterdam. Uitvaartfotografie bied ik aan in heel Nederland. Vanaf >20 km vanaf het Westland reken ik wel een kilometervergoeding van €0,40 per kilometer.

Jazeker, als fotograaf ben ik heel graag in de natuur en gebruik ik dit vaak als canvas voor mijn foto’s. Ik heb al diverse natuurbegrafenissen mogen vastleggen en ken dus ook een aantal plekken.

Na de uitvaart of crematie ga ik direct aan de slag met de selectie en nabewerking van de foto’s. Zodra dit gereed is, richt ik een private gallery (met wachtwoord) in waar jullie een slideshow en alle nabewerkte foto’s kunnen vinden. Deze kan je vervolgens zelf in hoge resolutie downloaden maar je kan ook direct afdrukken bestellen. De Gallery komt binnen 3 weken gereed vanaf de uitvaart/crematie. Het door mij ontworpen foto-album duurt ca.6 weken en is mede afhankelijk van de drukte bij de drukker. Heb je een spoedverzoek, geen probleem mail mij en we komen er vast samen uit.

Jazeker, ik ken diverse uitvaartbegeleiders in de regio en werk vaak samen. Het kan zijn dat zij mij rechtstreeks benaderen op verzoek van de nabestaanden of dat ik e.e.a. met de uitvaartbegeleider afstem tijdens de uitvaart. Het is geheel aan jullie of ik contact onderhoud met de uitvaartbegeleider of rechtstreeks met jullie zelf.

Nee hoor dat is niet noodzakelijk. Wel is het belangrijk dat je de opdracht geaccepteerd hebt in je online klantportaal. De toegang hiertoe ontvang je zodra ik een offerte voor jullie hebt gemaakt. Zodra de foto’s gereed zijn, ontvangen jullie een factuur met het verzoek deze direct te betalen. Hierna zijn de beelden ook te downloaden.

Vul je gegevens in op het contactformulier en ik neem snel contact met je op. Je kan ook vrijblijvend online een 15 minuten gesprek inplannen om even te overleggen of te kijken of afscheidsfotografie wat voor jullie is.

Ik werk tijdens afscheidsfotografie of uitvaartfotografie enkel documentair. Dat houdt in dat ik het verhaal met foto’s vertel gedurende het afscheid. Op discrete wijze leg ik de momenten vast zoals ze zijn. Hier kunnen dus ook emotionele, kwetsbare beelden tussen zitten. Tijdens het afscheid werk ik met stille apparatuur en maak ik geen gebruik van flitsers. Dit om zo onopvallend mogelijk te zijn.

Bij het inhuren van mij als fotograaf ga je ermee akkoord dat ik de foto’s mag gebruiken voor mijn portfolio en website e.d. Mijn toekomstige klanten willen tenslotte veel van mijn werk zien. Uiteraard ga ik hier heel discreet mee om en zijn dit nooit confronterende beelden (zoals de overledene of zwaar emotionele mensen vol in beeld). Zie hier een voorbeeld van hoe ik beelden gebruik . Als jullie bepaalde foto’s niet gepubliceerd willen hebben dan kan je dat bij mij aangeven en dan houd ik hier uiteraard rekening mee.

Ik hanteer algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.
Hoe zit het met het auteursrecht?Het auteursrecht op de foto’s ligt bij I Shoot Memories Afscheidsfotografie. Als klant ontvang je een licentie om de beelden vrij te mogen gebruiken zolang dit niet commerciële activiteiten betreft. Voor gebruik op sociale media dien je de lage resolutie beelden te gebruiken. Twijfel je over het gebruik, bel of mail me en we komen er vast uit. Lees hier meer over wat auteursrecht precies inhoud.

Ik heb een privacy policy opgesteld om te voldoen aan de AVG. Je kunt hem hier vinden

Een professionele uitvaartfotograaf kan te allen tijde ingehuurd worden, maar valt niet automatisch onder de dekking van de uitvaartverzekering. Dat hangt of wat voor een verzekering er is afgesloten. Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt er een geldbedrag voor uitvaartdiensten uitgekeerd, nabestaanden zouden dit kunnen gebruiken voor uitvaartfotografie. Bij een combinatie verzekering is er een gedeelte kapitaal wat hiervoor gebruikt kan worden. Uiteraard dient de gehele uitvaart van het geldbedrag bekostigd te worden, het is dan ook de vraag of hier voldoende budget voor beschikbaar is. Bij een nature-polis moet u specifiek naar de voorwaarden kijken of dit gedekt is. 

Het is onmogelijk om je dierbare te vergeten die zoveel gaf om je te herinneren. Een uitvaart is een helend ritueel, niet iets akeligs wat je snel moet afhandelen. Neem bezield afscheid op de wijze zoals jullie dat willen en bij de overledene past. Documentaire fotografie kan écht helpen bij de rouwverwerking.​

Je hebt iets in mijn werk gezien dat je aanspreekt...

Vul snel het onderstaande formulier in en ik beantwoorde met liefde al jullie vragen en denk graag vrijblijvend mee met de invulling van jullie trouwdag.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Afscheid stories.

Afscheidsfotograaf Anouk van I Shoot Memories Afscheidsfotografie

Discrete fotografie.

Afscheidsfotograaf in het Westland, Anouk Raaphorst, I Shoot Memories Afscheidsfotografie Anouk Raaphorst Foto blured, hoe ga ik om met privacy

Als fotograaf ben ik afhankelijk van mijn beelden en laat ik deze graag aan mijn toekomstige klanten zien. Daarom heb ik in mijn voorwaarden staan dat ik de beelden mag gebruiken voor portfolio etc. Bij afscheidsfotografie ligt dit gevoelig en daarom maak ik altijd personen onherkenbaar als ik beelden gebruik op bijvoorbeeld mijn website. Zo krijg je toch een goed beeld van mijn werk zonder inbreuk op de privacy. Ik gebruik nimmer confronterende beelden zoals foto’s van de overledene.