Afscheidsfotografie in de natuur.

Ik ben al enige tijd bekend met natuurbegrafenissen en kom ik op steeds meer plaatsen in Nederland waar een natuurbegrafenis mogelijk is. Een natuurbegraafplaats is een natuurgebied met een bijzondere mogelijkheid: mensen kunnen er een laatste rustplaats vastleggen, voor eeuwig. Het belang van de natuur staat voorop, op de natuurbegraafplaats. De natuur zorgt voor het natuurgraf en de natuurbeheerders zorgen voor de natuur. 

Huis ter Heide

Een oase van rust. Een prachtig natuurgebied tussen Loon op Zand en De Moer. Je kunt er heerlijk wandelen. Genieten van bossen, heide en vennen.  In een deel van het gebied kun je worden begraven. Aan de Middelstraat ligt het witte jachthuis waar vroeger de boswachter woonde. Tegenwoordig is het ingericht als informatiecentrum van de natuurbegraafplaats.

Op Huis ter Heide kun je een eigen plekje kiezen. Ook als je nog volop in het leven staat. Voor de plaats betaal je eenmalig een bedrag. Je familie krijgt later nooit vragen over het verlengen van grafrechten. Ze hoeven het graf ook niet te onderhouden. Bij de begrafenis kies je voor afbreekbare materialen. Je laatste rustplaats gaat volledig op in de natuur. Je keert terug naar je oorsprong. Terug naar de natuur waaruit je ooit geboren werd.

Bekijk hieronder een impressie van hoe ik deze natuurbegrafenis Huis ter Heide heb vastgelegd met mijn camera.

handtekening

Coordinates of this location not found
Discrete 
beelden 
verhalen 
die je laten pauzeren en herinneren
Afscheidsfotograaf Anouk van I Shoot Memories Afscheidsfotografie