Search
Close this search box.

Portfolio.

Uitvaartfotografie Westland, Naaldwijk Uitvaartfotograaf, Adrianus Kerk

Portfolio.

Journalistieke Rouwfotografie | Uitvaartfotograaf

Liefdevol afscheid, voor altijd vastgelegd.

Ondanks dat ik ook als fotograaf graag mooie momenten in iemands leven vastleg, vind ik afscheidsfotografie echt heel bijzonder om te doen. Het past heel erg goed bij mij waarbij ik met grote toewijding werk om de meest waardevolle momenten vast te leggen tijdens afscheid en uitvaarten. Mijn camera is mijn instrument om emoties vast te leggen, herinneringen te bewaren en troost te bieden aan hen die het nodig hebben.

In de meest kwetsbare momenten van het leven openen mensen hun harten voor mij. Als afscheidsfotograaf begrijp ik de verantwoordelijkheid die hiermee gepaard gaat en ben ik me bewust van het vertrouwen dat aan mij wordt geschonken. Respect voor de overledene en de aanwezige gasten staat altijd centraal in mijn werk. De fluisterende gesprekken, de liefdevolle gebaren en de stille tranen; ik ben er om ze vast te leggen zonder op de voorgrond te treden.

Een afscheid is een unieke gebeurtenis, en daarom is ook mijn aanpak altijd persoonlijk en afgestemd op de wensen van de familie. Ik luister naar hun verhalen en leer over het leven van de persoon die we samen herdenken. Op deze manier kan ik de essentie van hun leven vastleggen in beelden die het verhaal vertellen, zelfs zonder woorden.

Tijdens een afscheid is het niet alleen mijn taak om momenten vast te leggen, maar ook om een sfeer van warmte en empathie te creëren. Als fotograaf ben ik aanwezig en toch onzichtbaar, en dit stelt mij in staat om de meest oprechte emoties vast te leggen. De beelden die ik maak, vertellen het verhaal van liefde, verdriet, verbondenheid en afscheid nemen. Het zijn geen gewone foto’s, maar een blijvende erfenis van de dierbare die gemist wordt.

Na afloop van een afscheid begint het bewerkingsproces, waarbij ik elk beeld met zorg en aandacht onder handen neem. Mijn stijl is kleurrijk en tijdloos, omdat ik geloof dat herinneringen levendig moeten blijven, zelfs wanneer de tijd verstrijkt. De foto’s worden met zorg nabewerkt om de emoties te accentueren zonder afbreuk te doen aan de natuurlijke schoonheid van het moment.

Ik hecht ook veel waarde aan anonimiteit en privacy. Daarom presenteer ik hier mijn portfolio met enige terughoudendheid. De beelden zijn geanonimiseerd met een subtiele blur, uit respect voor de privacy van de nabestaanden en gasten. Echter, in de private online gallery kunnen de foto’s zonder dit effect worden bekeken. Op deze manier kunnen de dierbaren de herinneringen koesteren en delen zonder zich zorgen te maken over hun privacy.

Als afscheidsfotograaf realiseer ik me dat mijn werk een essentiële rol speelt in het helingsproces van de nabestaanden. Het vastleggen van hun laatste momenten met hun geliefde, het creëren van een tastbare herinnering die ze kunnen koesteren en doorgeven aan toekomstige generaties, is een eer die ik koester. 

Liefs,

Anouk

portfolio Afscheidsfotograaf

Afscheid, Afscheidsfotograaf, Anouk Raaphorst fotografie, Begraafplaats Hofwijk, De Laatste Eer, Documentaire Rouwfotografie, I Shoot Memories, Natuurbegraafplaats, Natuurbegrafenis, Rotterdam, uitvaartfotografie
Natuurbegrafenis, Afscheidsfotograaf, Uitvaart in de natuur, I Shoot Memories
Afscheidsfotograaf
uitvaart fotograferen
5/5

Hi Anouk,

Ik wilde je nog eens bedanken voor je prachtige foto’s van de uitvaart van mijn schoonmoeder. Het boekje dat jij had gemaakt was al meteen heel waardevol, maar nu ik de rest van de foto’s verwerk in een groter album met foto’s uit het leven van mijn schoonmoeder gecombineerd ben ik opnieuw zo blij met jouw werk. Heel dierbaar om zo een mooi aandenken te hebben. Dankjewel namens ons allemaal. Tot een andere keer!” – Brenda

Uitvaartfotografie Naaldwijk

Wat ontvang je als je mij boekt voor het vastleggen van een afscheid?

  • Documentaire beelden
  • Design
  • Slideshow
  • Beveiligde Private Online Gallery

Discrete beelden

Tijdens een afscheid vervul ik niet alleen de rol van fotograaf, maar ben ik vooral een betrokken metgezel die zich richt op het vastleggen van die kostbare momenten. Het is mijn passie om niet alleen foto's te maken, maar ook een warme en empathische sfeer te creëren. Ik begrijp hoe belangrijk deze momenten zijn en wil ervoor zorgen dat ze voor altijd worden gekoesterd.

Als fotograaf sta ik op de achtergrond, bijna onzichtbaar, maar heb ook oog voor alle gevoelens die rondzwerven. Op die manier kan ik de meest oprechte emoties vastleggen, zonder de intimiteit van het moment te verstoren. De beelden die ik schiet, vertellen een verhaal van liefde, verdriet, en de onderlinge verbondenheid tussen degenen die afscheid moeten nemen.

Deze foto's zijn voor mij geen gewone beelden; het zijn kostbare herinneringen die een blijvende erfenis vormen van de geliefde die zo gemist wordt. Ze dienen als een tastbare troost en bieden steun aan degenen die hun dierbare moeten laten gaan.

Een professionele fotograaf is van onschatbare waarde bij een afscheid, omdat ik me bewust ben van de gevoeligheden en de betekenis van elk moment. Daar wil je niemand die dat niet gewend is, mee belasten. 

Ik fotografeer met de professionele lijn van Canon en door de extreem hoge resolutie en super kleurweergave, krijgen jullie beelden die écht onderscheidend zijn van de beelden die je kan maken met je telefoon of consumenten camera. Ook is mijn apparatuur extreem stil en hoef ik geen moment te verstoren. Geloof mij, het is echt de investering waard.

Natuurbegrafenis, Afscheidsfotograaf, Uitvaart in de natuur, I Shoot Memories

De bewerking

Een foto die uit een camera komt is eigenlijk maar een halffabrikaat. Ik maak zorgvuldig een selectie van alle door mij gemaakte beelden. Ik kijk naar de variatie, de compositie en tal van andere zaken. Als hij goed genoeg is dan gaat de foto door naar de nabewerking. Dit doe ik stuk voor stuk in professionele nabewerkingssoftware. Even snel wat foto's schieten en ze onbewerkt uploaden naar een online gallery, is voor mij echt geen optie. Net als het afscheid met zorg samengesteld en geselecteerd .

ontwerp

In Memoriam

Na het afscheid ontvangen jullie binnen 2-3 weken een slideshow met alle nabewerkte beelden in de online gallery. Deze slideshow verteld het verhaal van afscheid en wordt ondersteund door passende muziek. Het is een moment om weer even stil te staan en te herinneren.

Schermafbeelding 2022 11 02 om 20.21.42

De Foto Gallery

Een online foto gallery is standaard onderdeel van al mijn pakketten. Nahet afscheid krijg je toegang tot jullie online gallery waarin alle nabewerkte foto’s zichtbaar zijn.
Hier kan hoge en lage resolutiebeelden downloaden.  Uiteraard kan je deze gallery wel delen met familie en vrienden indien je dit wenst. De gallery blijft 1 jaar online zodat je gewoon ook een goede backup hebt.

marketing 1

Het tarief.

Afscheidsfotografie, Herinneringsfotografie, herinneringsfotograaf, herinneringsfotoshoot, herinneringsreportage
Afscheidsfotografie, Herinneringsfotografie, herinneringsfotograaf, herinneringsfotoshoot, herinneringsreportage
5/5

Beste Anouk, Je deed het heel mooi en ingetogen. Ik heb geen moment gehad dat je te aanwezig was, dat zou met een fotograaf nog wel eens kunnen. Het fotoboek is echt heel mooi geworden en prachtige foto’s” – Saskia

Anouk Raaphorst Profile 2019 1b 1 1

Over
Afscheidsfotograaf
Anouk.

Een prettige samenwerking

Ben je op zoek zijn naar iemand die het afscheid van je dierbare op een waardige manier kan vastleggen?  Ik ben een fotograaf die al 12 jaar ervaring heeft en al heel wat levensmomenten heeft mogen vastleggen. Samenwerking vind ik super belangrijk en ik wil ervoor zorgen dat jullie helemaal comfortabel zijn de werkwijze en uiteindelijk de foto’s. En ja, ik ga voor niks minder dan topkwaliteit!

Als fotograaf hou ik van sfeervolle en rustige foto’s waarbij het verhaal écht verteld word.

Ik wil er alles aan doen om foto’s te maken die je helpen bij het verwerken van het verlies en waarbij je toch met een positief gevoel kan terugkijken op hoe het afscheid was. 

 

Tijdloos, fris & spontaan

Wat ik ook belangrijk vind, is werken met natuurlijk licht. Mijn apparatuur is super licht sterk en kan dus zo heel discreet werken. 

Alhoewel het steeds gebruikelijker word om een begrafenis, crematie of andersoortig afscheid vast te laten leggen, kan het best een drempel zijn. Volg hierin je eigen gevoel en laat je goed adviseren. Ik hoor vaak dat nabestaanden het sowieso een prettig idee vinden om foto’s te hebben die ze kunnen bekijken wanneer ze eraan toe zijn. Gewoon ongedwongen.

Dus, ben jij op zoek naar een afscheidsfotograaf die jou op je gemak stelt en het afscheid mooi en waardig vastlegt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Veelgestelde vragen.

Ik ben woonachtig in het Westland en ben dus goed bekend met de begraafplaatsen in deze regio. Niet alleen in het Westland maar zeker ook met begraafplaatsen en crematoria in Den Haag, Delft & Rotterdam. Uitvaartfotografie bied ik aan in heel Nederland. Vanaf >20 km vanaf het Westland reken ik wel een kilometervergoeding van €0,40 per kilometer.

Jazeker, als fotograaf ben ik heel graag in de natuur en gebruik ik dit vaak als canvas voor mijn foto’s. Ik heb al diverse natuurbegrafenissen mogen vastleggen en ken dus ook een aantal plekken.

Na de uitvaart of crematie ga ik direct aan de slag met de selectie en nabewerking van de foto’s. Zodra dit gereed is, richt ik een private gallery (met wachtwoord) in waar jullie een slideshow en alle nabewerkte foto’s kunnen vinden. Deze kan je vervolgens zelf in hoge resolutie downloaden maar je kan ook direct afdrukken bestellen. De Gallery komt binnen 3 weken gereed vanaf de uitvaart/crematie. Het door mij ontworpen foto-album duurt ca.6 weken en is mede afhankelijk van de drukte bij de drukker. Heb je een spoedverzoek, geen probleem mail mij en we komen er vast samen uit.

Jazeker, ik ken diverse uitvaartbegeleiders in de regio en werk vaak samen. Het kan zijn dat zij mij rechtstreeks benaderen op verzoek van de nabestaanden of dat ik e.e.a. met de uitvaartbegeleider afstem tijdens de uitvaart. Het is geheel aan jullie of ik contact onderhoud met de uitvaartbegeleider of rechtstreeks met jullie zelf.

Nee hoor dat is niet noodzakelijk. Wel is het belangrijk dat je de opdracht geaccepteerd hebt in je online klantportaal. De toegang hiertoe ontvang je zodra ik een offerte voor jullie hebt gemaakt. Zodra de foto’s gereed zijn, ontvangen jullie een factuur met het verzoek deze direct te betalen. Hierna zijn de beelden ook te downloaden.

Vul je gegevens in op het contactformulier en ik neem snel contact met je op. Je kan ook vrijblijvend online een 15 minuten gesprek inplannen om even te overleggen of te kijken of afscheidsfotografie wat voor jullie is.

Ik werk tijdens afscheidsfotografie of uitvaartfotografie enkel documentair. Dat houdt in dat ik het verhaal met foto’s vertel gedurende het afscheid. Op discrete wijze leg ik de momenten vast zoals ze zijn. Hier kunnen dus ook emotionele, kwetsbare beelden tussen zitten. Tijdens het afscheid werk ik met stille apparatuur en maak ik geen gebruik van flitsers. Dit om zo onopvallend mogelijk te zijn.

Bij het inhuren van mij als fotograaf ga je ermee akkoord dat ik de foto’s mag gebruiken voor mijn portfolio, uitlating op social media en website e.d. Mijn toekomstige klanten willen tenslotte veel van mijn werk zien. Uiteraard ga ik hier heel discreet mee om en zijn dit nooit confronterende beelden (zoals de overledene of zwaar emotionele mensen vol in beeld). Bekijk hier een voorbeeld hoe ik de beelden gebruik. Als jullie bepaalde foto’s niet gepubliceerd willen hebben dan kan je dat bij mij aangeven en dan houd ik hier uiteraard rekening mee.

Ik hanteer algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.
Hoe zit het met het auteursrecht?Het auteursrecht op de foto’s ligt bij I Shoot Memories Afscheidsfotografie. Als klant ontvang je een licentie om de beelden vrij te mogen gebruiken zolang dit niet commerciële activiteiten betreft. Voor gebruik op sociale media dien je de lage resolutie beelden te gebruiken. Twijfel je over het gebruik, bel of mail me en we komen er vast uit. Lees hier meer over wat auteursrecht precies inhoud.

Ik heb een privacy policy opgesteld om te voldoen aan de AVG. Je kunt hem hier vinden

Een professionele uitvaartfotograaf kan te allen tijde ingehuurd worden, maar valt niet automatisch onder de dekking van de uitvaartverzekering. Dat hangt of wat voor een verzekering er is afgesloten. Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt er een geldbedrag voor uitvaartdiensten uitgekeerd, nabestaanden zouden dit kunnen gebruiken voor uitvaartfotografie. Bij een combinatie verzekering is er een gedeelte kapitaal wat hiervoor gebruikt kan worden. Uiteraard dient de gehele uitvaart van het geldbedrag bekostigd te worden, het is dan ook de vraag of hier voldoende budget voor beschikbaar is. Bij een nature-polis moet u specifiek naar de voorwaarden kijken of dit gedekt is. 

Afscheidsfotograaf Anouk van I Shoot Memories Afscheidsfotografie

Discrete fotografie.

Afscheidsfotograaf in het Westland, Anouk Raaphorst, I Shoot Memories Afscheidsfotografie Anouk Raaphorst Foto blured, hoe ga ik om met privacy

Als fotograaf ben ik afhankelijk van mijn beelden en laat ik deze graag aan mijn toekomstige klanten zien. Daarom heb ik in mijn voorwaarden staan dat ik de beelden mag gebruiken voor portfolio etc. Bij afscheidsfotografie ligt dit gevoelig en daarom maak ik altijd personen onherkenbaar als ik beelden gebruik op bijvoorbeeld mijn website. Zo krijg je toch een goed beeld van mijn werk zonder inbreuk op de privacy. Ik gebruik nimmer confronterende beelden zoals foto’s van de overledene.