Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat kost een afscheidsfotograaf?.

Wat kost een afscheidsfotograaf?.

Verhalende afscheidsfotografie: de kosten.

Als afscheidsfotograaf kom ik regelmatig in contact met nabestaanden die net een dierbare hebben verloren. Het is een moeilijke tijd, waarin ze veel moeten verwerken. Ze denken aan de mooie herinneringen, maar ook aan het gemis.

Ik weet hoe belangrijk het is om die herinneringen vast te laten leggen in foto’s. Foto’s kunnen helpen om het afscheid te verwerken, en om de herinnering aan je dierbare levend te houden.

Verhalende afscheidsfotografie

Ik ben gespecialiseerd in verhalende afscheidsfotografie. Ik leg het afscheid van een dierbare vast, van begin tot eind. Ik ben aanwezig bij de uitvaart of crematie, en fotografeer de belangrijkste momenten. Dit zijn bijvoorbeeld de rouwdienst, de condoleance, het begraven of cremeren.

Verhalende afscheidsfotografie is meer dan alleen het vastleggen van een moment. Het is het vertellen van een verhaal. Ik probeer de essentie van het afscheid te vangen, de emoties van de nabestaanden, en de liefde voor de overledene. Ik zeg vaak: “er is nergens zoveel liefde als tijdens een afscheid”

De kosten van een afscheidsfotograaf

De kosten van een afscheidsfotograaf variëren. Ze zijn afhankelijk van de ervaring van de fotograaf, de duur van de reportage, en de extra diensten die je kiest.

Een basisreportage van een uitvaart of crematie bij de meeste afscheidsfotografen kost ongeveer €400 tot €1.000. Deze reportage omvat meestal 1 tot 4 uur fotografie. Bekijk hier mijn tarief

Waarom een afscheidsfotograaf boeken?

Er zijn veel redenen om een afscheidsfotograaf te boeken. Foto’s kunnen je helpen om het afscheid te verwerken, en om de herinnering aan je dierbare levend te houden.

Foto’s kunnen je helpen om het afscheid te verwerken. Ze kunnen je herinneren aan de mooie momenten, en aan de liefde voor je dierbare. Ze kunnen je ook helpen om de emoties van het afscheid te verwerken.

I Shoot Memories Afscheidsfotografie

Ik ben een ervaren afscheidsfotograaf en ik weet hoe ik de essentie van het afscheid kan vangen in alle discretie. Mijn apparatuur is super lichtsterk en fluisterstil.

Als afscheidsfotograaf wil ik je graag helpen om de herinnering aan je dierbare, inclusief het afscheid, levend te houden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van I Shoot Memories Afscheidfotografie? Neem dan contact met mij op door hier onder je contactgegevens achter te laten.

Anouk

Wat kost een afscheidsfotograaf?

Afscheidsfotograaf Anouk van I Shoot Memories Afscheidsfotografie

Anouk

Bruiloft FOtograaf

5/5

“Hi Anouk,

Ik wilde je nog eens bedanken voor je prachtige foto’s van de uitvaart van mijn schoonmoeder. Het boekje dat jij had gemaakt was al meteen heel waardevol, maar nu ik de rest van de foto’s verwerk in een groter album met foto’s uit het leven van mijn schoonmoeder gecombineerd ben ik opnieuw zo blij met jouw werk. Heel dierbaar om zo een mooi aandenken te hebben. Dankjewel namens ons allemaal. Tot een andere keer”

Brenda

Anouk Raaphorst fotografie, Begraafplaats St. Petrus Banden, Begrafenis, Den Haag, Documentaire Rouwfotografie, I Shoot Memories, Portretfotografie, Rouwceremonie, Rouwfotografie, Uitvaartfotograaf, uitvaartfotografie
Waarom ?

Het echte verhaal

ik fotografeer journalistiek hoe het afscheid écht is. Zo krijg je foto's om helpen te herinneren en het afscheid te verwerken.

Mijn werkwijze

Wil je meer weten over mijn werkwijze?
Lees meer

Handmade with love

Omdat ik het belangrijk vind dat foto’s niet in een digitale lade verdwijnen, ontvang je altijd een persoonlijk door mij gemaakt kwaliteitsalbum

Fotoalbums

Altijd een tastbare herinnering. Wil je weten wat je altijd krijgt en wat de mogelijkheden verder zijn?
Lees meer

De nieuwste apparatuur

Ik maak gebruik van professionele apparatuur voor elke situatie

Super stil & geluidloos fotograferen

Benieuwd welke apparatuur ik allemaal gebruik? Bekijk het hier.
Lees meer

duidelijke all inclusief prijzen

inclusief alle nabewerkte foto’s op groot formaat

Wat kost een
afscheids
fotograaf?

Because memories are priceless! Wil je meer weten?
Lees meer

Online Gallery

Na het afscheid krijgen jullie een compleet ingerichte en beveiligde online gallery voor het bekijken van de foto's wanneer jij daaraan toe bent.

Gallery

Na het afscheid alle foto's online in een private beveiligde omgeving die je eventueel kan delen met familie. Wel zo makkelijk dat iedereen ze zelf kan bekijken. Benieuwd hoe dit werkt ?
Lees meer
Ruim 13 jaar ervaring als Afscheids
fotograaf
Naast mijn opleiding aan de Foto Academie volg ik geregeld internationale opleidingen om te blijven vernieuwen.
Jullie Afscheids
fotograaf
Belangrijk is dat jullie een klik hebben met de fotograaf die bij het afscheid is. Meer weten over mijn achtergrond, interesses en ervaring?
Lees meer

De Investering.

2024

399
 • De laatste eer waardig, discreet en professioneel vastgelegd. Dit alles ontworpen in 'n mooi fotoalbum en alle nabewerkte beelden in je private gallery te downloaden in hoge resolutie.
 • Onbeperkt online overleg voorafgaand aan het afscheid
 • Reportage van de uitvaart
 • Alle nabewerkte digitale beelden in hoge resolutie
 • Door mij ontworpen luxe fotoalbum met enkele highlights
 • Professionele nabewerking van de beelden
 • Online beveiligde Gallery met alle foto's
 • 3 jaar backup van alle nabewerkte high-res JPEGS
 • Reiskosten binnen Nederland*
 • Meer uren fotografie
 • Upgrade naar een volledig
  ontworpen Foto-Album
Vanaf

Je hebt iets in mijn werk gezien dat je aanspreekt...

Vul snel het onderstaande formulier in en ik beantwoorde met liefde al jullie vragen en denk graag vrijblijvend mee met de invulling van jullie trouwdag.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Afscheid stories.

Waarom investeren in een afscheidfotograaf een goed idee is
uitvaart fotograferen
Afscheidsfotograaf
5/5

“Anouk heeft de uitvaart fotografie verzorgd van mijn moeder. Anouk, woh wat heb je bijzondere en prachtige foto’s gemaakt! Zelfs de begrafenisondernemers waren onder indruk bij het zien van mijn boek. Anouk is een prettige en rustige persoonlijkheid. Ze stelt je op je gemak als moet, maar ze is ook op de achtergrond. Je hebt er geen erg in dat ze de foto’s neemt en dat is precies wat je wilt bij een overlijden. Bij deze wil ik haar dan ook van harte aanbevelen! Dankzij jou hebben een prachtig en waardevol aandenken aan onze moeder.”

Afscheidsfotograaf Anouk van I Shoot Memories Afscheidsfotografie

Over
Afscheidsfotograaf
Anouk.

13+

Jaar ervaring

50+

Afscheidsceremonies

550000+

Herinneringen

Een prettige samenwerking

Ben je op zoek zijn naar iemand die het afscheid van jullie dierbare op een waardige, creatieve en discrete manier kan vastleggen?  Ik ben een afscheidsfotograaf die al 13+ jaar ervaring heeft en al heel wat afscheidsmomenten heeft mogen vastleggen. Samenwerking vind ik super belangrijk en ik wil ervoor zorgen dat jullie helemaal comfortabel zijn met de werkwijze en uiteindelijk de foto’s. En ja, ik ga voor niks minder dan topkwaliteit!

Als fotograaf hou ik van sfeervolle en rustige foto’s waarbij het verhaal écht verteld word.

Ik wil er alles aan doen om foto’s te maken die je helpen bij het verwerken van het verlies en waarbij je toch met een positief gevoel kan terugkijken op hoe het afscheid was. 

discretie & ervaring

Een uitvaart is een helingsritueel wat vaak maar een paar uur duurt. Hierna gaat iedereen weer verder en pakt het leven weer op. Voor jou/jullie als nabestaande ligt dat natuurlijk anders. Het is het begin van een nieuwe fase. Gemakkelijk is dat niet.

Een fotoreportage van de uitvaart kan, naast de mooie woorden die gesproken zijn, je helpen bij de start van deze nieuw fase. Je ontvangt altijd een door mij persoonlijk ontworpen album die je, wanneer jij er klaar voor bent, kan pakken om even te pauzeren en herinneringen op te halen. 

Ook is het fijn voor de mensen die niet bij de uitvaart aanwezig konden zijn om wel de mogelijkheid te hebben afscheid te nemen door de privé gallery of het album.

Veelgestelde
vragen.

Wat is je stijl?

Mijn stijl van fotografie is creatief, fris en spontaan op een documentaire wijze. Ik wil het afscheid vastleggen zoals het echt was. Het verhaal van de overledene, jullie ware karakters, de mensen die jullie steunden in deze moeilijke periode en de manier waarop de dag van het afscheid zich ontvouwde. Ik wil het liefst zo onzichtbaar mogelijk zijn tijdens het afscheid. 

Wat krijgen we als we jou boeken?

Allereerst iemand die fotografen tijdens een afscheid al heel vaak heeft gedaan en op een sensitieve manier met jullie samen de reis van het afscheid aflegt. Ik leg vast wat jullie ervaren. Zaken die je meekrijgt maar ook vooral zaken die jullie niet direct meekrijgen door de roes waar je toch een beetje in zit.  

Voor het afscheid kunnen we meerdere (online) contact momenten waarin ik graag meedenk en advies kan geven. Bekijk meer bij mijn werkwijze. Op de dag een fotograaf die niet regisseert en ingrijpt maar gewoon lekker onzichtbaar aanwezig is en de momenten vastlegt zoals ze echt zijn. 

Na het afscheid natuurlijk  foto's, met zorg nabewerkt en in super hoge resolutie. Zodra alle foto's zijn nabewerkt, krijgen je toegang tot 'n eigen beveiligde online gallery waar jullie en eventueel familie de  foto's kunnen bekijken en downloaden. Dit op het moment dat jullie eraan toe zijn. 

Hoe kunnen we je boeken?

Vul je gegevens in op het contactformulier en ik neem snel contact met je op. Je kan ook vrijblijvend online een 15 minuten gesprek inplannen om even te overleggen of te kijken of afscheidsfotografie wat voor jullie is.

Werk je als afscheidsfotograaf door heel Nederland?

Ik ben woonachtig in het Westland en ben dus goed bekend met de begraafplaatsen in deze regio. Niet alleen in het Westland maar zeker ook met begraafplaatsen en crematoria in Den Haag, Delft & Rotterdam. Uitvaartfotografie bied ik aan in heel Nederland. Vanaf >20 km vanaf het Westland reken ik wel een kilometervergoeding van €0,40 per kilometer.

Hoeveel foto's ontvangen we?

Laten we beginnen met wat je niet krijgt: een paar honderd "zo-zo-middelmatige" foto's. Kwaliteit is voor mij key. Minder is meer. Gemiddeld ontvangen je tussen de 50-200 afbeeldingen, afhankelijk van de aard van het afscheid.

Hoelang duurt het voordat we de foto's krijgen?

Na de uitvaart of crematie ga ik direct aan de slag met de selectie en nabewerking van de foto’s. Zodra dit gereed is, richt ik een private gallery (met wachtwoord) in waar jullie een slideshow en alle nabewerkte foto’s kunnen vinden. Deze kan je vervolgens zelf in hoge resolutie downloaden maar je kan ook direct afdrukken bestellen. De Gallery komt binnen 3 weken gereed vanaf de uitvaart/crematie. Het door mij ontworpen foto-album duurt ca.6 weken en is mede afhankelijk van de drukte bij de drukker. Heb je een spoedverzoek, geen probleem mail mij en we komen er vast samen uit. Lees hier meer over mijn werkwijze.

Staat je vraag hier niet tussen?

Neem dan een kijkje op de pagina met alle veelgestelde vragen of stuur mij een berichtje.

Afscheidsfotograaf Anouk van I Shoot Memories Afscheidsfotografie

Discrete fotografie.

Afscheidsfotograaf in het Westland, Anouk Raaphorst, I Shoot Memories Afscheidsfotografie Anouk Raaphorst Foto blured, hoe ga ik om met privacy

Als fotograaf ben ik afhankelijk van mijn beelden en laat ik deze graag aan mijn toekomstige klanten zien. Daarom heb ik in mijn voorwaarden staan dat ik de beelden mag gebruiken voor portfolio etc. Bij afscheidsfotografie ligt dit gevoelig en daarom maak ik altijd personen onherkenbaar als ik beelden gebruik op bijvoorbeeld mijn website. Zo krijg je toch een goed beeld van mijn werk zonder inbreuk op de privacy. Ik gebruik nimmer confronterende beelden zoals foto’s van de overledene.