Zoek
Sluit dit zoekvak.

Natuurbegrafenis Hofwijk Rotterdam.

7 maart 2022

Afscheid, Afscheidsfotograaf, Anouk Raaphorst fotografie, Begraafplaats Hofwijk, De Laatste Eer, Documentaire Rouwfotografie, I Shoot Memories, Natuurbegraafplaats, Natuurbegrafenis, Rotterdam, uitvaartfotografie

Natuurbegrafenis Hofwijk Rotterdam.

7 maart 2022

Natuurbegrafenis fotografie

Natuurbegrafenis fotografie komt steeds meer voor. Onlangs heb ik een afscheid mogen vastleggen op een voor mij nieuwe natuurbegraafplaats in Rotterdam. Vaak zie je dit soort begraafplaatsen niet in de randstad maar gelukkig zijn ook daar steeds meer mogelijkheden. 

De Algemene Begraafplaats Hofwijk is een begraafplaats in de gemeente Rotterdam. De begraafplaats is gelegen aan de Delftse Schie tussen Overschie en Delft. Op het terrein van Hofwijk is sinds 1977 tevens een crematorium gevestigd. Je kan er dus ook sinds kort in de natuur begraven worden. 

Anouk

Natuurbegrafenis | Rotterdam

Opzoek naar een uitvaartfotograaf?

Vul dan hier je gegevens in en ik neem snel contact met je op.

Wellicht is dit ook interessant?

Instagram

Volg mij op Instagram en bekijk mijn recente werk

Pinterest

Volg mij op Pinterest en bekijk mijn recente werk

FAQ.

Wat is je stijl?

Ik werk tijdens afscheidsfotografie of uitvaartfotografie enkel documentair. Dat houdt in dat ik het verhaal met foto’s vertel gedurende het afscheid. Op discrete wijze leg ik de momenten vast zoals ze zijn. Hier kunnen dus ook emotionele, kwetsbare beelden tussen zitten. Tijdens het afscheid werk ik met stille apparatuur en maak ik geen gebruik van flitsers. Dit om zo onopvallend mogelijk te zijn.

 

Wat krijgen we als we jou boeken?

Allereerst een enthousiaste fotograaf met ruim 12 jaar ervaring en opleiding aan de foto-academie.

Ik vind het belangrijk dat jullie naast natuurlijk mooie verhalende foto's, met zorg nabewerkt en in super hoge resolutie, ook iets tastbaars hebben. Je ontvangt dan ook altijd een door mij persoonlijk gemaakt fotoalbum met een aantal beelden van het afscheid. 

In welke regio fotografeer je?

Ik ben woonachtig in het Westland en ben dus goed bekend met de begraafplaatsen in deze regio. Niet alleen in het Westland maar zeker ook met begraafplaatsen en crematoria in Den Haag, Delft & Rotterdam. Uitvaartfotografie bied ik aan in heel Nederland. Vanaf >20 km vanaf het Westland reken ik wel een kilometervergoeding van €0,40 per kilometer.

Kunnen onze foto’s door jou gebruikt worden?

Bij het inhuren van mij als fotograaf ga je ermee akkoord dat ik de foto’s mag gebruiken voor mijn portfolio, uitlating op social media en website e.d. Mijn toekomstige klanten willen tenslotte veel van mijn werk zien. Uiteraard ga ik hier heel discreet mee om en zijn dit nooit confronterende beelden (zoals de overledene of zwaar emotionele mensen vol in beeld). Bekijk hier een voorbeeld hoe ik de beelden gebruik. Als jullie bepaalde foto’s niet gepubliceerd willen hebben dan kan je dat bij mij aangeven en dan houd ik hier uiteraard rekening mee. Wil je dat ik helemaal geen beelden gebruik dan kan dat uiteraard ook. Je betaald hier dan een privacy toeslag voor. 

Werk je ook samen met uitvaartbegeleiders?

Jazeker, ik ken diverse uitvaartbegeleiders in de regio en werk vaak samen. Het kan zijn dat zij mij rechtstreeks benaderen op verzoek van de nabestaanden of dat ik e.e.a. met de uitvaartbegeleider afstem tijdens de uitvaart. Het is geheel aan jullie of ik contact onderhoud met de uitvaartbegeleider of rechtstreeks met jullie zelf.

Moeten we een aanbetaling doen?

Nee hoor dat is niet noodzakelijk. Wel is het belangrijk dat je de opdracht geaccepteerd hebt in je online klantportaal. De toegang hiertoe ontvang je zodra ik een offerte voor jullie hebt gemaakt. Zodra de foto’s gereed zijn, ontvangen jullie een factuur met het verzoek deze direct te betalen. Hierna zijn de beelden ook te downloaden.

Dekt een uitvaartverzekering, uitvaartfotografie?

Een professionele uitvaartfotograaf kan te allen tijde ingehuurd worden, maar valt niet automatisch onder de dekking van de uitvaartverzekering. Dat hangt of wat voor een verzekering er is afgesloten. Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt er een geldbedrag voor uitvaartdiensten uitgekeerd, nabestaanden zouden dit kunnen gebruiken voor uitvaartfotografie. Bij een combinatie verzekering is er een gedeelte kapitaal wat hiervoor gebruikt kan worden. Uiteraard dient de gehele uitvaart van het geldbedrag bekostigd te worden, het is dan ook de vraag of hier voldoende budget voor beschikbaar is. Bij een nature-polis moet u specifiek naar de voorwaarden kijken of dit gedekt is.

Afscheidsfotograaf Anouk van I Shoot Memories Afscheidsfotografie