Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uitvaart Vredekerk De Lier.

17 september 2023

Uitvaart Vredekerk De Lier

Uitvaart Vredekerk De Lier.

17 september 2023

Eeuwige Herinneringen: De Kracht van Afscheidsfotografie bij de Vredekerk in De Lier

Inleiding

Als afscheidsfotograaf in De Lier heb ik onlangs een bijzondere ervaring gehad bij de Vredekerk, begeleid door Uitvaartbegeleiding Samen. In dit artikel wil ik met je delen waarom het voor mij zo bijzonder is om een uitvaart vast te leggen en waarom mijn werk zo waardevol kan zijn voor de nabestaanden.

Mijn Unieke Perspectief

Het vastleggen van een uitvaart is voor mij veel meer dan alleen maar foto’s maken. Het is een kans om de liefde, emoties en eerbetuigingen van dit intieme moment te documenteren. Ik zie mezelf als een verhalenverteller met mijn camera, die de herinneringen van deze dag vastlegt op een respectvolle en discrete manier.

De Kracht van Herinneringen

Waarom is mijn werk als afscheidsfotograaf zo waardevol? Omdat ik geloof in de kracht van herinneringen. In tijden van rouw kunnen foto’s een bron van troost zijn. Ze kunnen de warmte en liefde laten zien die tijdens de uitvaart worden gedeeld. Deze beelden worden schatten die de herinnering aan hun dierbaren levend houden.

Discretie en Respect

Ik begrijp dat een uitvaart een zeer persoonlijk en intiem moment is. Daarom werk ik nauw samen met de uitvaartbegeleider Samen, om ervoor te zorgen dat mijn aanwezigheid niet afleidt van het afscheid. Mijn doel is om onzichtbaar te zijn, zodat de nabestaanden in alle rust afscheid kunnen nemen.

Een Emotioneel Afscheid in De Lier

Onlangs mocht ik getuige zijn van een emotioneel afscheid bij de prachtige Vredekerk in De Lier. Het was een ervaring die me diep heeft geraakt. De serene sfeer in de kerk, de ontroerende toespraken en de laatste groeten maakten deze gelegenheid tot een zeer bijzondere ervaring. 

Uitvaart bij de Vredekerk De Lier: Een Blijvende Herinnering

Het vastleggen van een uitvaart bij de Vredekerk gaat voor mij verder dan alleen maar foto’s maken. Het gaat om het creëren van een blijvende herinnering die de nabestaanden kunnen koesteren. Elk beeld vertelt een verhaal, elk moment is een eerbetoon aan het leven van de overledene.

Conclusie

Als afscheidsfotograaf in De Lier is het mijn missie om de kostbare momenten van afscheid vast te leggen op een persoonlijke, respectvolle manier. Uitvaartfotografie draait om het bieden van troost, het vasthouden van herinneringen en het eren van het leven dat we verloren hebben. Het was een eer om de uitvaart bij de Vredekerk vast te leggen, en ik ben dankbaar dat ik mijn bijdrage heb kunnen leveren aan het bewaren van deze dierbare herinneringen.

Dus, als u op zoek bent naar afscheidsfotografie bij de Vredekerk in De Lier, weet dat ik klaar sta om deze bijzondere dienst voor u te verzorgen, zodat u uw geliefde op de meest persoonlijke en respectvolle manier kunt herinneren.

Dit artikel is geschreven door Anouk Raaphorst, afscheidsfotograaf in De Lier. Neem gerust contact op voor meer informatie over mijn diensten en hoe ik u kan helpen bij het vastleggen van de herinneringen aan uw dierbare overledene.

Anouk

Uitvaart vredekerk De Lier | afscheidsfotografie

Opzoek naar een uitvaartfotograaf?

Vul dan hier je gegevens in en ik neem snel contact met je op.

Wellicht is dit ook interessant?

Instagram

Volg mij op Instagram en bekijk mijn recente werk

Pinterest

Volg mij op Pinterest en bekijk mijn recente werk

FAQ.

Wat is je stijl?

Ik werk tijdens afscheidsfotografie of uitvaartfotografie enkel documentair. Dat houdt in dat ik het verhaal met foto’s vertel gedurende het afscheid. Op discrete wijze leg ik de momenten vast zoals ze zijn. Hier kunnen dus ook emotionele, kwetsbare beelden tussen zitten. Tijdens het afscheid werk ik met stille apparatuur en maak ik geen gebruik van flitsers. Dit om zo onopvallend mogelijk te zijn.

 

Wat krijgen we als we jou boeken?

Allereerst een enthousiaste fotograaf met ruim 12 jaar ervaring en opleiding aan de foto-academie.

Ik vind het belangrijk dat jullie naast natuurlijk mooie verhalende foto's, met zorg nabewerkt en in super hoge resolutie, ook iets tastbaars hebben. Je ontvangt dan ook altijd een door mij persoonlijk gemaakt fotoalbum met een aantal beelden van het afscheid. 

In welke regio fotografeer je?

Ik ben woonachtig in het Westland en ben dus goed bekend met de begraafplaatsen in deze regio. Niet alleen in het Westland maar zeker ook met begraafplaatsen en crematoria in Den Haag, Delft & Rotterdam. Uitvaartfotografie bied ik aan in heel Nederland. Vanaf >20 km vanaf het Westland reken ik wel een kilometervergoeding van €0,40 per kilometer.

Kunnen onze foto’s door jou gebruikt worden?

Bij het inhuren van mij als fotograaf ga je ermee akkoord dat ik de foto’s mag gebruiken voor mijn portfolio, uitlating op social media en website e.d. Mijn toekomstige klanten willen tenslotte veel van mijn werk zien. Uiteraard ga ik hier heel discreet mee om en zijn dit nooit confronterende beelden (zoals de overledene of zwaar emotionele mensen vol in beeld). Bekijk hier een voorbeeld hoe ik de beelden gebruik. Als jullie bepaalde foto’s niet gepubliceerd willen hebben dan kan je dat bij mij aangeven en dan houd ik hier uiteraard rekening mee. Wil je dat ik helemaal geen beelden gebruik dan kan dat uiteraard ook. Je betaald hier dan een privacy toeslag voor. 

Werk je ook samen met uitvaartbegeleiders?

Jazeker, ik ken diverse uitvaartbegeleiders in de regio en werk vaak samen. Het kan zijn dat zij mij rechtstreeks benaderen op verzoek van de nabestaanden of dat ik e.e.a. met de uitvaartbegeleider afstem tijdens de uitvaart. Het is geheel aan jullie of ik contact onderhoud met de uitvaartbegeleider of rechtstreeks met jullie zelf.

Moeten we een aanbetaling doen?

Nee hoor dat is niet noodzakelijk. Wel is het belangrijk dat je de opdracht geaccepteerd hebt in je online klantportaal. De toegang hiertoe ontvang je zodra ik een offerte voor jullie hebt gemaakt. Zodra de foto’s gereed zijn, ontvangen jullie een factuur met het verzoek deze direct te betalen. Hierna zijn de beelden ook te downloaden.

Dekt een uitvaartverzekering, uitvaartfotografie?

Een professionele uitvaartfotograaf kan te allen tijde ingehuurd worden, maar valt niet automatisch onder de dekking van de uitvaartverzekering. Dat hangt of wat voor een verzekering er is afgesloten. Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt er een geldbedrag voor uitvaartdiensten uitgekeerd, nabestaanden zouden dit kunnen gebruiken voor uitvaartfotografie. Bij een combinatie verzekering is er een gedeelte kapitaal wat hiervoor gebruikt kan worden. Uiteraard dient de gehele uitvaart van het geldbedrag bekostigd te worden, het is dan ook de vraag of hier voldoende budget voor beschikbaar is. Bij een nature-polis moet u specifiek naar de voorwaarden kijken of dit gedekt is.

Afscheidsfotograaf Anouk van I Shoot Memories Afscheidsfotografie