Zoek
Sluit dit zoekvak.

Masterclass Levend Verlies – Op Hodenpijl Schipluiden.

12 augustus 2023

workshop over levend verlies in Op Hodenpijl te Vlaardingen

Masterclass Levend Verlies – Op Hodenpijl Schipluiden.

12 augustus 2023

Levend Verlies, wat is het en hoe kan het je helpen?

Levend verlies is een term die wordt gebruikt om de langdurige en aanhoudende gevoelens van verlies te beschrijven die kunnen optreden bij mensen die leven met chronische ziekten, beperkingen, mentale gezondheidsproblemen of andere levensveranderende omstandigheden. Hoewel deze omstandigheden misschien niet fataal zijn, kunnen ze wel leiden tot een verlies van de persoonlijke identiteit, de mogelijkheid om taken uit te voeren die voorheen vanzelfsprekend waren, en het gevoel van autonomie en controle.

Het begrip levend verlies gaat verder dan het traditionele idee van rouw en verlies, omdat het niet gaat om één enkele gebeurtenis of periode van verdriet. In plaats daarvan gaat het om een voortdurende cyclus van verlies en aanpassing, waarbij het individu steeds opnieuw wordt geconfronteerd met de gevolgen van hun omstandigheden.

Levend verlies kan ook van invloed zijn op familieleden, verzorgers en andere naasten die worden geconfronteerd met de veranderende omstandigheden van hun dierbaren. Het kan leiden tot gevoelens van verdriet, machteloosheid en frustratie, evenals een gevoel van isolatie en onbegrip.

Het erkennen en begrijpen van levend verlies is een belangrijke stap in het ondersteunen van degenen die met deze omstandigheden leven. Dit omvat het bieden van passende medische en psychologische zorg, het aanbieden van ondersteunende diensten en het verstrekken van informatie en middelen om individuen te helpen omgaan met de gevolgen van hun omstandigheden.

In plaats van te proberen levend verlies volledig te “genezen”, gaat het erom individuen en hun naasten te ondersteunen bij het navigeren door de ups en downs van het leven met langdurige veranderingen. Dit kan het bieden van emotionele steun, praktische hulp en hulp bij het vinden van nieuwe manieren om voldoening en betekenis te vinden in het leven omvatten.

Kortom, levend verlies is een belangrijk concept dat erkent dat sommige omstandigheden een langdurig en aanhoudend gevoel van verlies en aanpassing veroorzaken. Het begrijpen van deze term kan leiden tot betere ondersteuning en zorg voor degenen die met deze omstandigheden leven en hun naasten.

Onlangs heb ik een zeer verrassende workshop mogen vastleggen van Feelz en Esther van Apeldoorn. Zij is verlieskundige en sprak met nog een aantal deskundigen over dit onderwerp. Zie hier een kleine foto impressie van de workshop die gegeven werd in het prachtige Op Hodenpijl. In dit mooie kerkje kom ik geregeld om te trouwen maar ook te rouwen.

Liefs, 

Anouk

Workshop Levend Verlies | Op Hodenpijl

Je hebt iets in mijn werk gezien dat je aanspreekt...

Vul snel het onderstaande formulier in en ik beantwoorde met liefde al jullie vragen en denk graag vrijblijvend mee met de invulling van jullie trouwdag.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Meer
Afscheidsverhalen.

Afscheidsfotograaf Anouk van I Shoot Memories Afscheidsfotografie